Si hizo algún cambio en Pure, pronto podrá verlo aquí.

Publicaciones

  • 415 Citas
  • 11 Índice h
  • 55 Artículo
  • 1 Libro
  • 1 Resumen de la jornada
Filtro
Artículo
2020

Antifungal and anti-aflatoxigenic activity of Heliopsis longipes roots and affinin/spilanthol against Aspergillus parasiticus by downregulating the expression of alfD and aflR genes of the aflatoxins biosynthetic pathway

Buitimea-Cantúa, G. V., Buitimea-Cantúa, N. E., del Refugio Rocha-Pizaña, M., Rosas-Burgos, E. C., Hernández-Morales, A. & Molina-Torres, J., 3 mar 2020, En : Journal of Environmental Science and Health - Part B Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes. p. 210-219 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)

Chitosan / essential oils biocomposites for suppressing the growth of Aspergillus parasiticus

Villegas-Rascon, R. E., Plascencia-Jatomea, M., Rosas-Burgos, E. C., Lopez-Franco, Y. L., Tanori-Cordova, J. C., Lopez-Meneses, A. K. & Cortez-Rocha, M. O., abr 2020, En : International Food Research Journal. 27, 2, p. 316-326

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Proteomic analysis of the inhibitory effect of the butanolic fraction of Jacquinia macrocarpa on Fusarium verticillioides

Valenzuela-Cota, D. F., Morales-Amparano, M. B., Plascencia-Jatomea, M., Martínez-Cruz, O., Hernández-García, F., Vázquez-Moreno, L., Rosas-Burgos, E. C. & Huerta-Ocampo, J. Á., 14 may 2020, En : Canadian Journal of Microbiology. p. 1-14 14 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2019

Antioxidant, antimutagenic and cytoprotective properties of hydrosos pistachio nuts

Noguera-Artiaga, L., García-Romo, J. S., Rosas-Burgos, E. C., Cinco-Moroyoqui, F. J., Vidal-Quintanar, R. L., Carbonell-Barrachina, Á. A. & Burgos-Hernández, A., 29 nov 2019, En : Molecules. 24, 23, 4362.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Acceso abierto
1 Cita (Scopus)
2018

Chitosan/carrageenan/lysozyme particles: Synthesis, characterization and antifungal activity against aspergillus parasiticus

Hernández-Téllez, C. N., Cortez-Rocha, M. O., Burgos Hernández, A., Rosas-Burgos, E. C., Lizardi-Mendoza, J., Torres-Arreola, W., Burboa-Zazueta, M. G. & Plascencia-Jatomea, M., 1 sep 2018, En : Revista Mexicana de Ingeniera Quimica. p. 897-912 16 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

4 Citas (Scopus)

Development and characterization of liquors prepared with an underutilized citrus by-product, the peel

Navarro-Martínez, P., Noguera-Artiaga, L., Sánchez-Bravo, P., Rosas Burgos, E. C., Pérez-López, A. J. & Carbonell-Barrachina, Á. A., 1 ene 2018, En : European Food Research and Technology. 245, 1

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)

Effect of the root extract from Heliopsis longipes on Aspergillus parasiticus growth

Velez Haro, J. M., Buitimea Cantúa, N. E., Rosas Burgos, E. C., Molina Torres, J. & Buitimea Cantúa, G. V., 2018, En : Biotecnia. XX, 3, p. 127-134 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

GC-EIMS analysis, antifungal and anti-aflatoxigenic activity of Capsicum chinense and Piper nigrum fruits and their bioactive compounds capsaicin and piperine upon Aspergillus parasiticus

Buitimea-Cantúa, G. V., Velez-Haro, J. M., Buitimea-Cantúa, N. E., Molina-Torres, J. & Rosas-Burgos, E. C., 1 ene 2018, En : Natural Product Research.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)

Liberación de compuestos fenólicos ligados en el garbanzo (Cicer arietinum L.) utilizando microbiota humana intestinal

Perez Perez, L. M., García Borbón, L., González Vega, R. I., Rosas Burgos, E. C., Huerta Ocampo, J. Á., Ruiz Cruz, S., Wong Corral, F. J., Borboa Flores, J., RUEDA PUENTE, EDGAR. OMAR., Del-Toro-Sánchez, C. L. & Rodríguez Figueroa, J. C., 2018, En : Biotecnia. XX, 3, p. 146-154 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Quality of pomegranate pomace as affected by drying method

Cano-Lamadrid, M., Lech, K., Calín-Sánchez, Á., Rosas-Burgos, E. C., Figiel, A., Wojdyło, A., Wasilewska, M. & Carbonell-Barrachina, Á. A., 1 mar 2018, En : Journal of Food Science and Technology. p. 1074-1082 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

3 Citas (Scopus)

RELEASE OF LINKED PHENOLIC COMPOUNDS IN CHICKPEA (Cicer arietinum L.) USING INTESTINAL HUMAN MICROBIOTA

Maribel Perez-Perez, L., Garcia-Borbon, L., Ivan Gonzalez-Vega, R., Carlos Rodriguez-Figueroa, J., Carina Rosas-Burgos, E., Angel Huerta-Ocampo, J., Ruiz-Cruz, S., Javier Wong-Corral, F., Borboa-Flores, J., Omar Rueda-Puente, E. & Lizette Del-Toro-Sanchez, C., 2018, En : Biotecnia. 20, 3, p. 146-154

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2017

Activity of chitosan–lysozyme nanoparticles on the growth, membrane integrity, and β-1,3-glucanase production by Aspergillus parasiticus

Hernández-Téllez, C. N., Rodríguez-Córdova, F. J., Rosas-Burgos, E. C., Cortez-Rocha, M. O., Burgos-Hernández, A., Lizardi-Mendoza, J., Torres-Arreola, W., Martínez-Higuera, A. & Plascencia-Jatomea, M., 1 oct 2017, En : 3 Biotech.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

4 Citas (Scopus)

Antimicrobial activity of pomegranate peel extracts as affected by cultivar

Rosas-Burgos, E. C., Burgos-Hernández, A., Noguera-Artiaga, L., Kačániová, M., Hernández-García, F., Cárdenas-López, J. L. & Carbonell-Barrachina, Á. A., 1 feb 2017, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. p. 802-810 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

37 Citas (Scopus)
2 Citas (Scopus)

Functionalization of chitosan by a free radical reaction: Characterization, antioxidant and antibacterial potential

Moreno-Vásquez, M. J., Buitimea-Valenzuela, E. L., Plascencia-Jatomea, M., Encinas-Encinas, J. C., Rodríguez-Félix, F., Sánchez-Valdes, S., Rosas-Burgos, E. C., Ocaño-Higuera, V. M. & Graciano-Verdugo, A. Z., 2 ene 2017, En : Carbohydrate Polymers. 557, 1-2, p. 117-127 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

40 Citas (Scopus)

Phenolic compounds and antioxidant activity of extruded nixtamalized corn flour and tortillas enriched with sorghum bran

Buitimea-Cantua, N. E., Torres-Chavez, P. I., Ramírez-Wong, B., Serna-Saldívar, S. O., Rouzaud-Sandez, O., Rosas-Burgos, E. C., Platt-Lucero, L. C. & Salazar-Garć, M. G., 1 mar 2017, En : Cereal Chemistry. p. 277-283 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

6 Citas (Scopus)
7 Citas (Scopus)
2016

Bioactive fractions from cantabrian anchovy (Engraulis encrarischolus) viscera

Burgos-Hernández, A., Rosas-Burgos, E. C., Martínez, M., Nuncio-Jauregui, P. N., Marhuenda, F., Kačániová, M., Petrová, J. & Carbonell-Barrachina, A. A., 1 ene 2016, En : Food Science and Technology. p. 426-431 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Biological Activity of Conventional and Organic Pomegranate Juices: Antioxidant and Antimutagenic Potential

Cano-Lamadrid, M., Marhuenda-Egea, F. C., Hernández, F., Rosas-Burgos, E. C., Burgos-Hernández, A. & Carbonell-Barrachina, A. A., 1 dic 2016, En : Plant Foods for Human Nutrition. p. 375-380 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

12 Citas (Scopus)
4 Citas (Scopus)

Starch debranching enzyme activity and its effects on some starch physicochemical characteristics in developing substituted and complete triticales (X Triticosecale Wittmack)

Cornejo-Ramírez, Y. I., Ramírez-Reyes, F., Cinco-Moroyoqui, F. J., Rosas-Burgos, E. C., Martínez-Cruz, O., Carvajal-Millán, E., Cárdenas-López, J. L., Torres-Chavez, P. I., Osuna-Amarillas, P. S., Borboa-Flores, J. & Wong-Corral, F. J., 1 ene 2016, En : Cereal Chemistry. p. 64-70 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

5 Citas (Scopus)
2015

Antifungal and antimycotoxigenic activity of essential oils from eucalyptus globulus, Thymus capitatus and schinus molle

López-Meneses, A. K., Plascencia-Jatomea, M., Lizardi-Mendoza, J., Rosas-Burgos, E. C., Luque-Alcaraz, A. G. & Cortez-Rocha, M. O., 1 oct 2015, En : Food Science and Technology. p. 664-671 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Physicochemical characterization of starch from hexaploid triticale (X Triticosecale Wittmack) genotypes

Cornejo-Ramírez, Y. I., Cinco-Moroyoqui, F. J., Ramírez-Reyes, F., Rosas-Burgos, E. C., Osuna-Amarillas, P. S., Wong-Corral, F. J., Borboa-Flores, J. & Cota-Gastélum, A. G., 1 ene 2015, En : CYTA - Journal of Food. p. 420-426 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

7 Citas (Scopus)
2014
5 Citas (Scopus)

The antifungal effect of Jacquinia macrocarpa plant on the growth of Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus and Fusarium verticillioides

Valenzuela Cota, D. F., Buitimea Cantúa, G. V., Rosas Burgos, E. C., Cinco Moroyoqui, F. J., Yépiz Gómez, M. S., Cortez Rocha, M. O., Plascencia Jatomea, M. & Burgos Hernández, A., 2014, En : Revista Mexicana de Micología. 39, p. 1-11 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2012
1 Cita (Scopus)

Insecticidal activity of essential oils from two eucalyptus species on rhyzopertha dominica (coleoptera: Bostrichidae) and its effects on digestive enzymes of progenies | Actividad insecticida de aceites esenciales de dos especies de eucalyptus sobre rhyzopertha dominica y su efecto en r enzimas digestivas de progenies

Título traducido de la contribución: Actividad insecticida de aceites esenciales de dos especies de Eucalyptus sobre Rhyzopertha dominica (Coleoptera: Bostsrichidae) y su efecto en la actividad enzimática digestiva de progenies del insectoReyes-Guzmanl, R., Borboa-Flores, J., Cinco-Moroyoqui, F. J., Rosas-Burgos, E. C., Osuna-Amarillas, P. S., Wong-Corral, F. J., Ortega-Nieblas, M. M. & Leon-Lara, J. D. D., 2012, En : Revista Chapingo, Serie Ciencias Forestales y del Ambiente. XVIII, 3, p. 385 394 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)
2011

Antifungal effect of chitosan on the growth of Aspergillus parasiticus and production of aflatoxin B1

Cota-Arriola, O., Cortez-Rocha, M. O., Rosas-Burgos, E. C., Burgos-Hernández, A., López-Franco, Y. L. & Plascencia-Jatomea, M., 1 jun 2011, En : Polymer International. p. 937-944 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

39 Citas (Scopus)

The effect of Baccharis glutinosa extract on the growth of mycotoxigenic fungi and fumonisin B1 and aflatoxin B1 production

Título traducido de la contribución: Efecto de un extracto de Baccharis glutinosa sobre el crecimiento de hongos micotoxigénicos y la producción de fumonisina B1 y alfatoxina B1Rosas-Burgos, E. C., Cortez-Rocha, M. O., Plascencia-Jatomea, M., Cinco-Moroyoqui, F. J., Robles-Zepeda, R. E., López-Cervantes, J., Sánchez-Machado, D. I. & Lares-Villa, F., 2011, En : World Journal of Microbiology and Biotechnology. 27, 5, p. 1025 1033 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

8 Citas (Scopus)
2010

Inhibición de crecimiento radial in vitro de Fusarium verticillioides en presencia de quitosano.

Quintana-Obregón, E. A., Plascencia Jatomea, M., Sánchez Mariñez, R. I., Rosas Burgos, E. C. & Cortez Rocha, M. O., 5 nov 2010, En : Revista Iberoamericana de Polimeros. 11, 6, p. 386-391 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2009
15 Citas (Scopus)
2006
11 Citas (Scopus)

Presence of insecticides in shrimp farms adjacent to the sea of Cortes: detection, quantification, and toxicity testing

Burgos Hernández, A., Leyva Zapién, M. G., Aldana Madrid, M. L., García Sifuentes, C. O., Rosas Burgos, E. C. & Ramírez Olivas, R., 2006, En : European Food Research and Technology. 222, 3-4, p. 380-384 5 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

9 Citas (Scopus)