Si hizo algún cambio en Pure, pronto podrá verlo aquí.

Publicaciones

Filtro
Artículo
2020

Characterization of the jumbo squid (dosidicus gigas) skin by-product by shotgun proteomics and protein-based bioinformatics

Carrera, M., Ezquerra-Brauer, J. M. & Aubourg, S. P., 1 ene 2020, En : Marine Drugs. 18, 1, 31.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Acceso abierto

Characterization of the jumbo squid (dosidicus gigas) skin by-product by shotgun proteomics and protein-based bioinformatics

Carrera, M., Ezquerra-Brauer, J. M. & Aubourg, S. P., 1 ene 2020, En : Marine Drugs.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Proteomic identification and physicochemical characterisation of paramyosin and collagen from octopus (Octopus vulgaris) and jumbo squid (Dosidicus gigas)

Tapia-Vasquez, A. E., Ezquerra-Brauer, J. M., Márquez-Ríos, E., Ramírez-Suárez, J. C., Huerta-Ocampo, J. Á., Santacruz-Ortega, H. & Torres-Arreola, W., 1 ene 2020, (Aceptada/en prensa) En : International Journal of Food Science and Technology.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2019
10 Citas (Scopus)

Cyclin-dependent kinase 2 (Cdk-2) from the White shrimp Litopenaeus vannamei: molecular characterization and tissue-specific expression during hypoxia and reoxygenation

Nuñez-Hernandez, D. M., Camacho-Jiménez, L., González-Ruiz, R., Mata-Haro, V., Ezquerra Brauer, J. M. & Yepiz-Plascencia, G., 2019, En : Comparative Biochemistry and Physiology - A Molecular and Integrative Physiology. 230, p. 56-63

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Cyclin-dependent kinase 2 (Cdk-2) from the White shrimp Litopenaeus vannamei: Molecular characterization and tissue-specific expression during hypoxia and reoxygenation

Nuñez-Hernandez, D. M., Camacho-Jiménez, L., González-Ruiz, R., Mata-Haro, V., Ezquerra-Brauer, J. M. & Yepiz-Plascencia, G., 1 abr 2019, En : Comparative Biochemistry and Physiology -Part A : Molecular and Integrative Physiology. p. 56-63 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Evaluation of Dosidicus gigas Skin Extract as An Antioxidant and Preservative in Tuna Pâté

Chan-Higuera, J. E., Ezquerra-Brauer, J. M., Lipan, L., Cano-Lamadrid, M., Rizzitano, R. & Carbonell-Barrachina, A. A., 17 dic 2019, En : Foods.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2 Citas (Scopus)
1 Cita (Scopus)

Xanthommatin is behind the antioxidant activity of the skin of dosidicus gigas

Chan-Higuera, J. E., Santacruz-Ortega, H. D. C., Carbonell-Barrachina, A. A., Burgos-Hernández, A., Robles-Sánchez, R. M., Cruz-Ramírez, S. G. & Ezquerra-Brauer, J. M., 20 sep 2019, En : Molecules. 24, 19, 3420.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Acceso abierto
2 Citas (Scopus)
2018
6 Citas (Scopus)

Muscle lysyl oxidase activity and structural/thermal properties of highly cross-linked collagen in jumbo squid (Dosidicus gigas) mantle, fins and arms

Sarabia-Sainz, H. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Santacruz-Ortega, H. C., Rouzaud-Sández, O., Valenzuela-Soto, E. M., Acosta-Elias, M. & Torres-Arreola, W., 1 feb 2018, En : Food Science and Biotechnology. p. 57-64 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

3 Citas (Scopus)

Physicochemical changes of pepsin-solubilized and insoluble collagen in jumbo squid (Dosidicus gigas) muscle after cooking process

Ezquerra-Brauer, J. M., Márquez-Ríos, E., López-Corona, B. E., Ocaño-Higuera, V. M., Ramírez-Guerra, H. E., Cota-Arriola, O. & Torres-Arreola, W., 1 ene 2018, En : International Journal of Food Properties. p. 821-834 14 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2 Citas (Scopus)

Physicochemical characterization of actomyosin–paramyosin from giant squid mantle (Dosidicus gigas)

Tolano-Villaverde, I. J., Ocaño-Higuera, V., Ezquerra-Brauer, J., Santos-Sauceda, I., Santacruz-Ortega, H., Cárdenas-López, J. L., Rodríguez-Olibarria, G. & Márquez-Ríos, E., 30 mar 2018, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. p. 1787-1793 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

4 Citas (Scopus)
5 Citas (Scopus)
2017

Catalytic and Operational Stability of Acidic Proteases from Monterey Sardine (Sardinops sagax caerulea) Immobilized on a Partially Deacetylated Chitin Support

Salazar-Leyva, J. A., Lizardi-Mendoza, J., Ramirez-Suarez, J. C., Lugo-Sanchez, M. E., Valenzuela-Soto, E. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Castillo-Yañez, F. J. & Pacheco-Aguilar, R., 1 abr 2017, En : Journal of Food Biochemistry.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2 Citas (Scopus)
26 Citas (Scopus)

Ferulic acid on glucose dysregulation, dyslipidemia, and inflammation in diet-induced obese rats: An integrated study

Salazar-López, N. J., Astiazarán-García, H., González-Aguilar, G. A., Loarca-Piña, G., Ezquerra-Brauer, J. M., Domínguez Avila, J. A. & Robles-Sánchez, M., 1 jul 2017, En : Nutrients.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

17 Citas (Scopus)

Interrelation of Collagen Chemical Structure and Nanostructure with Firmness of three Body Regions of Jumbo Squid (Dosidicus gigas)

Sarabia-Sainz, H. M., Torres-Arreola, W., Márquez-Ríos, E., Santacruz-Ortega, H. C., Rouzaud-Sández, O., Valenzuela-Soto, E. M., Burgara-Estrella, A. J. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 dic 2017, En : Food Biophysics. p. 491-499 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

5 Citas (Scopus)

New icing media for quality enhancement of chilled hake (Merluccius merluccius) using a jumbo squid (Dosidicus gigas) skin extract

Ezquerra-Brauer, J. M., Miranda, J. M., Chan-Higuera, J. E., Barros-Velázquez, J. & Aubourg, S. P., 15 ago 2017, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. p. 3412-3419 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

7 Citas (Scopus)

New icing media por quality enhancement of chilled hake (Merluccius merluccius) using a jumbo squid (Dosidicus gigas) skin extract

Ezquerra Brauer, J. M., Miranda, J., Chan-Higuera, J. E., Barros-Velázquez, J. & Aubourg, S. P., 2017, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. 97, p. 3412-34299

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Preparation of chitosan matrices with ferulic acid: physicochemical characterization and relationship on the growth of Aspergillus parasiticus

Cota-Arriola, O., Plascencia-Jatomea, M., Lizardi-Mendoza, J., Robles-Sánchez, R. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Ruíz-García, J., Vega-Acosta, J. R. & Cortez-Rocha, M. O., 2 ene 2017, En : CYTA - Journal of Food. p. 65-74 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

8 Citas (Scopus)
2016
8 Citas (Scopus)

Chymotrypsin isolation from jumbo squid (Dosidicus gigas) hepatopancreas: Partial characterization and effect on muscle collagen

Marquez-Rios, E., Cota-Arriola, O., Villalba-Villalba, A. G., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocaño-Higuera, V. M., Lopez-Corona, B. E. & Torres-Arreola, W., 1 ago 2016, En : Food Science and Biotechnology. p. 1011-1016 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

3 Citas (Scopus)
6 Citas (Scopus)

Effect of jumbo squid (Dosidicus gigas) skin extract on the microbial activity in chilled mackerel (Scomber scombrus)

Ezquerra-Brauer, J. M., Miranda, J. M., Cepeda, A., Barros-Velázquez, J. & Aubourg, S. P., 1 oct 2016, En : LWT - Food Science and Technology. p. 134-140 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

7 Citas (Scopus)
6 Citas (Scopus)

Effects of pH and Sodium Chloride on the Gelling Properties of a Protein Concentrate Obtained from Jumbo Squid Mantle (Dosidicus Gigas)

Dihort-García, G., Tolano-Villaverde, I. J., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocaño-Higuera, V. M., Ramírez De León, J. A., Torres-Arreola, W. & Marquez-Rios, E., 1 ene 2016, En : International Journal of Food Properties. p. 314-325 12 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

7 Citas (Scopus)
12 Citas (Scopus)

Optimal Immobilization of Acidic Proteases from Monterey Sardine (Sardinops sagax caeurelea) on Partially Deacetylated Chitin from Shrimp Head Waste

Salazar-Leyva, J. A., Lizardi-Mendoza, J., Ramirez-Suarez, J. C., Valenzuela-Soto, E. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Castillo-Yañez, F. J., Lugo-Sanchez, M. E., Garcia-Sanchez, G., Carvallo-Ruiz, M. G. & Pacheco-Aguilar, R., 2 oct 2016, En : Journal of Aquatic Food Product Technology. p. 1144-1154 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)

Partial characterization of jumbo squid skin pigment extract and its antioxidant potential in a marine oil system

Aubourg, S. P., Torres-Arreola, W., Trigo, M. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 sep 2016, En : European Journal of Lipid Science and Technology. p. 1293-1304 12 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

13 Citas (Scopus)
6 Citas (Scopus)
2015
10 Citas (Scopus)

Hydroxylysyl-pyridinoline occurrence and chemical characteristics of collagen present in jumbo squid (Dosidicus gigas) tissues

Ramírez-Guerra, H. E., Mazorra-Manzano, M. A., Ezquerra-Brauer, J. M., Carvajal-Millán, E., Pacheco-Aguilar, R., Lugo-Sánchez, M. E. & Ramírez-Suárez, J. C., 1 dic 2015, En : Journal of Food Composition and Analysis. p. 10-17 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

10 Citas (Scopus)

Inclusion of two differently pH-autolysis hydrolysates of squid coproduct in diets of shrimp cultured under indoor and outdoor conditions

Arias-Moscoso, J. L., Ezquerra-Brauer, M., Martínez-Córdova, L. R., Martínez-Porchas, M. & Moreno-Arias, A., 1 ene 2015, En : Aquaculture Nutrition. p. 750-754 5 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2 Citas (Scopus)

In vitro antioxidant, antimutagenic and antiproliferative activities of collagen hydrolysates of jumbo squid (Dosidicus gigas) byproducts

Suárez-Jiménez, G. M., Robles-Sánches, R. M., Yépiz-Plascencia, G., Burgos-Hernández, A. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 ene 2015, En : Food Science and Technology. p. 421-427 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Isolation and partial characterization of myosin from jumbo squid mantle (Dosidicus gigas)

Murrieta-Martínez, C. L., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocaño-Higuera, V. M., Cinco-Moroyoqui, F. J., Torres-Arreola, W. & Marquez-Rios, E., 1 ene 2015, En : CYTA - Journal of Food. p. 392-399 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

6 Citas (Scopus)
12 Citas (Scopus)

Quality changes during frozen storage of blue shrimp (Litopenaeus stylirostris) with antioxidant, α-tocopherol, under different conditions

Valencia-Perez, A. Z., Soto-Valdez, H., Ezquerra-Brauer, J. M., Márquez-Ríos, E. & Torres-Arreola, W., 1 ene 2015, En : Food Science and Technology. p. 368-374 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Relationship between lysyl oxidase activity, pyridinoline content and muscle texture during ice storage of jumbo squid (Dosidicus gigas)

Ramirez-Guerra, H. E., Fimbres-Romero, M. D. J., Tapia-Vazquez, A. E., Ezquerra-Brauer, J. M., Márquez-Ríos, E., Suarez-Jimenez, G. M. & Torres-Arreola, W., 1 dic 2015, En : International Journal of Food Science and Technology. 50, 12, p. 2700-2706 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

9 Citas (Scopus)
2014

Characterization of hydrolysates from jumbo squid by-products obtained by auto-hydrolysis and chemical-enzymatic process

Sánchez-Sanchez, A., Arías-Moscoso, J. L., Torres-Arreola, W., Marquez-Rios, E., Cárdenas-López, J. L., García-Sánchez, G. & Ezquerra-Brauer, J. M., 2 ene 2014, En : CYTA - Journal of Food. p. 85-96 12 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

5 Citas (Scopus)
14 Citas (Scopus)
6 Citas (Scopus)

Utilization of chitin and chitosan based materials for protease immobilization: Stabilization effects and applications

Salazar-Leyva, J. A., Lizardi-Mendoza, J., Ramírez-Suarez, J. C., García-Sánchez, G., Ezquerra-Brauer, J. M., Valenzuela-Soto, E. M., Carvallo-Ruiz, M. G., Lugo-Sánchez, M. E. & Pacheco-Aguilar, R., 1 ene 2014, En : Revista Mexicana de Ingeniera Qumica. p. 129-150 22 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

12 Citas (Scopus)
2013

Acidic proteases from monterey sardine (Sardinops sagax caerulea) Immobilized on shrimp waste chitin and chitosan supports: Searching for a by-product catalytic system

Salazar-Leyva, J. A., Lizardi-Mendoza, J., Ramirez-Suarez, J. C., Valenzuela-Soto, E. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Castillo-Yañez, F. J. & Pacheco-Aguilar, R., 1 oct 2013, En : Applied Biochemistry and Biotechnology. p. 795-805 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

12 Citas (Scopus)