Los cambios que haya realizado en Pure se mostrarán aquí próximamente.

Publicaciones 1996 2019

Filtro
Artículo
2019
2 Citas (Scopus)

Bacterial Cellulose Production by Gluconacetobacter entanii Using Pecan Nutshell as Carbon Source and its Chemical Functionalization

Dórame-Miranda, R. F., Gámez Meza, N., Medina Juárez, L. A., Ezquerra Brauer, J. M., Ovando Martinez, M. & Lizardi-Mendoza, J., 2019, En : Carbohydrate Polymers. 207, p. 91-99

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Cyclin-dependent kinase 2 (Cdk-2) from the White shrimp Litopenaeus vannamei: molecular characterization and tissue-specific expression during hypoxia and reoxygenation

Nuñez-Hernandez, D. M., Camacho-Jiménez, L., González-Ruiz, R., Mata-Haro, V., Ezquerra Brauer, J. M. & Yepiz-Plascencia, G., 2019, En : Comparative Biochemistry and Physiology - A Molecular and Integrative Physiology. 230, p. 56-63

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Recent trends for the employment of jumbo squid (Dosidicus gigas) by-products as a source of bioactive compounds with nutritional, functional and preservative applications: a review

Ezquerra-Brauer, J. M. & Aubourg, S. P., 1 ene 2019, (Aceptada/en prensa) En : International Journal of Food Science and Technology. 54, 4, p. 987-998 12 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Seafood
Decapodiformes
preservatives
byproducts
2018
Dosidicus gigas
Decapodiformes
Ultrafiltration
ultrafiltration
squid
1 Cita (Scopus)

Effect of cooking on physicochemical and structural properties of jumbo squid (Dosidicus gigas) muscle

Torres-Arreola, W., Ocaño-Higuera, V. M., Ezquerra-Brauer, J. M., López-Corona, B. E., Rodríguez-Felix, F., Castro-Longoria, R. & Ramírez-Guerra, H. E., 1 feb 2018, En : Journal of Food Processing and Preservation. 42, 2, e13528.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
Cooking
Muscle
Structural properties
1 Cita (Scopus)

Muscle lysyl oxidase activity and structural/thermal properties of highly cross-linked collagen in jumbo squid (Dosidicus gigas) mantle, fins and arms

Sarabia-Sainz, H. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Santacruz-Ortega, H. C., Rouzaud-Sández, O., Valenzuela-Soto, E. M., Acosta-Elias, M. & Torres-Arreola, W., 1 feb 2018, En : Food Science and Biotechnology. p. 57-64 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Protein-Lysine 6-Oxidase
Dosidicus gigas
Decapodiformes
thermal properties
fins

Physicochemical changes of pepsin-solubilized and insoluble collagen in jumbo squid (Dosidicus gigas) muscle after cooking process

Ezquerra-Brauer, J. M., Márquez-Ríos, E., López-Corona, B. E., Ocaño-Higuera, V. M., Ramírez-Guerra, H. E., Cota-Arriola, O. & Torres-Arreola, W., 1 ene 2018, En : International Journal of Food Properties. p. 821-834 14 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
Pepsin A
Cooking
pepsin
2 Citas (Scopus)

Physicochemical characterization of actomyosin–paramyosin from giant squid mantle (Dosidicus gigas)

Tolano-Villaverde, I. J., Ocaño-Higuera, V., Ezquerra-Brauer, J., Santos-Sauceda, I., Santacruz-Ortega, H., Cárdenas-López, J. L., Rodríguez-Olibarria, G. & Márquez-Ríos, E., 30 mar 2018, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. p. 1787-1793 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
squid
myosin
Tropomyosin
2 Citas (Scopus)

Preservative effect of jumbo squid (dosidicus gigas) skin extract as glazing material during the frozen storage of atlantic chub mackerel (scomber colias)

Ezquerra-Brauer, J. M., Trigo, M., Torres-Arreola, W. & Aubourg, S. P., 1 ene 2018, En : Bulgarian Chemical Communications. p. 131-137 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Skin
Odors
Lipids
Hydrolysis
Oxidation

Spectroscopic imaging: Nuclear magnetic resonance and Raman spectrometry for the detection of collagen cross-linking from giant squid mantle, fin, and tentacle tissues

Sarabia-Sainz, H. M., Torres-Arreola, W. & Ezquerra-Brauer, J. M., 3 sep 2018, En : Instrumentation Science and Technology. p. 567-581 15 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

collagen
fins
collagens
Collagen
Spectrometry
2017
2 Citas (Scopus)

Catalytic and Operational Stability of Acidic Proteases from Monterey Sardine (Sardinops sagax caerulea) Immobilized on a Partially Deacetylated Chitin Support

Salazar-Leyva, J. A., Lizardi-Mendoza, J., Ramirez-Suarez, J. C., Lugo-Sanchez, M. E., Valenzuela-Soto, E. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Castillo-Yañez, F. J. & Pacheco-Aguilar, R., 1 abr 2017, En : Journal of Food Biochemistry.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Sardinops sagax
Chitin
sardines
chitin
Peptide Hydrolases
15 Citas (Scopus)

Effect of pulsed ultrasound on the physicochemical characteristics and emulsifying properties of squid (Dosidicus gigas) mantle proteins

Higuera-Barraza, O. A., Torres-Arreola, W., Ezquerra-Brauer, J. M., Cinco-Moroyoqui, F. J., Rodríguez Figueroa, J. C. & Marquez-Ríos, E., 1 sep 2017, En : Ultrasonics Sonochemistry. p. 829-834 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Decapodiformes
Earth mantle
Ultrasonics
proteins
Proteins
9 Citas (Scopus)

Ferulic acid on glucose dysregulation, dyslipidemia, and inflammation in diet-induced obese rats: An integrated study

Salazar-López, N. J., Astiazarán-García, H., González-Aguilar, G. A., Loarca-Piña, G., Ezquerra-Brauer, J. M., Domínguez Avila, J. A. & Robles-Sánchez, M., 1 jul 2017, En : Nutrients.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

ferulic acid
High Fat Diet
hyperlipidemia
high fat diet
Dyslipidemias
3 Citas (Scopus)

Interrelation of Collagen Chemical Structure and Nanostructure with Firmness of three Body Regions of Jumbo Squid (Dosidicus gigas)

Sarabia-Sainz, H. M., Torres-Arreola, W., Márquez-Ríos, E., Santacruz-Ortega, H. C., Rouzaud-Sández, O., Valenzuela-Soto, E. M., Burgara-Estrella, A. J. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 dic 2017, En : Food Biophysics. p. 491-499 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
nanomaterials
Body Regions
body regions
3 Citas (Scopus)

New icing media for quality enhancement of chilled hake (Merluccius merluccius) using a jumbo squid (Dosidicus gigas) skin extract

Ezquerra-Brauer, J. M., Miranda, J. M., Chan-Higuera, J. E., Barros-Velázquez, J. & Aubourg, S. P., 15 ago 2017, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. p. 3412-3419 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Merluccius merluccius
Decapodiformes
hake
Ice

New icing media por quality enhancement of chilled hake (Merluccius merluccius) using a jumbo squid (Dosidicus gigas) skin extract

Ezquerra Brauer, J. M., Miranda, J., Chan-Higuera, J. E., Barros-Velázquez, J. & Aubourg, S. P., 2017, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. 97, p. 3412-34299

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

6 Citas (Scopus)

Preparation of chitosan matrices with ferulic acid: physicochemical characterization and relationship on the growth of Aspergillus parasiticus

Cota-Arriola, O., Plascencia-Jatomea, M., Lizardi-Mendoza, J., Robles-Sánchez, R. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Ruíz-García, J., Vega-Acosta, J. R. & Cortez-Rocha, M. O., 2 ene 2017, En : CYTA - Journal of Food. p. 65-74 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

ferulic acid
Aspergillus parasiticus
Aspergillus
Chitosan
chitosan
2016
5 Citas (Scopus)
Hepatopancreas
Aflatoxin B1
Alkaline Phosphatase
Mycotoxins
Inhibitory Concentration 50
2 Citas (Scopus)

Chymotrypsin isolation from jumbo squid (Dosidicus gigas) hepatopancreas: Partial characterization and effect on muscle collagen

Marquez-Rios, E., Cota-Arriola, O., Villalba-Villalba, A. G., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocaño-Higuera, V. M., Lopez-Corona, B. E. & Torres-Arreola, W., 1 ago 2016, En : Food Science and Biotechnology. p. 1011-1016 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Hepatopancreas
Decapodiformes
Chymotrypsin
hepatopancreas
3 Citas (Scopus)

Collagen from jumbo squid fin: Extracting conditions and influence of the protease system on collagen hydrolysate antioxidant activity

Cuevas-Acuña, D. A., Robles-Sanchez, R. M., Torres-Arreola, W., Marquez-Rios, E. & Ezquerra-Brauer, J. M., 2 abr 2016, En : CYTA - Journal of Food. p. 193-199 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
Antioxidants
hydrolysates
Collagen
4 Citas (Scopus)

Effect of jumbo squid (Dosidicus gigas) skin extract on the microbial activity in chilled mackerel (Scomber scombrus)

Ezquerra-Brauer, J. M., Miranda, J. M., Cepeda, A., Barros-Velázquez, J. & Aubourg, S. P., 1 oct 2016, En : LWT - Food Science and Technology. p. 134-140 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Scomber scombrus
Perciformes
Decapodiformes
mackerel
5 Citas (Scopus)

Effect of pH and chitosan concentration on gelation of protein concentrate from giant squid mantle (Dosidicus gigas)

Tolano-Villaverde, I. J., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocano-Higuera, V. M., Torres-Arreola, W., Ramirez-Wong, B., Herrera-Urbina, R. & Marquez-Rios, E., 1 jun 2016, En : International Journal of Food Science and Technology. p. 1360-1368 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
protein concentrates
Chitosan
Gelation
7 Citas (Scopus)

Effects of pH and Sodium Chloride on the Gelling Properties of a Protein Concentrate Obtained from Jumbo Squid Mantle (Dosidicus Gigas)

Dihort-García, G., Tolano-Villaverde, I. J., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocaño-Higuera, V. M., Ramírez De León, J. A., Torres-Arreola, W. & Marquez-Rios, E., 1 ene 2016, En : International Journal of Food Properties. p. 314-325 12 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
gelling properties
Decapodiformes
protein concentrates
Sodium Chloride
10 Citas (Scopus)

Impact of icing systems with aqueous, ethanolic and ethanolic-aqueous extracts of alga Fucus spiralis on microbial and biochemical quality of chilled hake (Merluccius merluccius)

Barros-Velázquez, J., Miranda, J. M., Ezquerra-Brauer, J. M. & Aubourg, S. P., 1 sep 2016, En : International Journal of Food Science and Technology. p. 2081-2089 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

algae
Fucus
Fucus spiralis
Merluccius merluccius
hake
1 Cita (Scopus)

Optimal Immobilization of Acidic Proteases from Monterey Sardine (Sardinops sagax caeurelea) on Partially Deacetylated Chitin from Shrimp Head Waste

Salazar-Leyva, J. A., Lizardi-Mendoza, J., Ramirez-Suarez, J. C., Valenzuela-Soto, E. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Castillo-Yañez, F. J., Lugo-Sanchez, M. E., Garcia-Sanchez, G., Carvallo-Ruiz, M. G. & Pacheco-Aguilar, R., 2 oct 2016, En : Journal of Aquatic Food Product Technology. p. 1144-1154 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Sardinops sagax
Chitin
chitin
sardines
Immobilization
9 Citas (Scopus)

Partial characterization of jumbo squid skin pigment extract and its antioxidant potential in a marine oil system

Aubourg, S. P., Torres-Arreola, W., Trigo, M. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 sep 2016, En : European Journal of Lipid Science and Technology. p. 1293-1304 12 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
Cod Liver Oil
cod liver oil
Antioxidants
3 Citas (Scopus)

Squid by-product gelatines: Effect on oxidative stress biomarkers in healthy rats

Chan-Higuera, J. E., Robles-Sánchez, R. M., Burgos-Hernández, A., Márquez-Ríos, E., Velázquez-Contreras, C. A. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 ene 2016, En : Czech Journal of Food Sciences. p. 105-110 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Decapodiformes
squid
gelatin
biomarkers
Oxidative Stress
2015
9 Citas (Scopus)

Chemical and Functional Characterization of Sarcoplasmic Proteins from Giant Squid (Dosidicus gigas) Mantle

Lopez-Enriquez, R. L., Ocano-Higuera, V. M., Torres-Arreola, W., Ezquerra-Brauer, J. M. & Marquez-Rios, E., 1 ene 2015, En : Journal of Chemistry.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Foams
Proteins
Solubility
3 Citas (Scopus)
Scomberomorus
Butylated Hydroxytoluene
polyethylene film
butylated hydroxytoluene
Polyethylene
5 Citas (Scopus)

Effects of fumonisin B1-containing feed on the muscle proteins and ice-storage life of white shrimp (Litopenaeus vannamei).

García-Morales, M. H., Perez-Velazquez, M., González-Félix, M. L., Burgos-Hernández, A., Cortez-Rocha, M. O., Bringas-Alvarado, L. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 ene 2015, En : Journal of Aquatic Food Product Technology. 24, 4, p. 340-353 14 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

fumonisin B1
Muscle Proteins
muscle protein
Ice
shelf life
8 Citas (Scopus)

Hydroxylysyl-pyridinoline occurrence and chemical characteristics of collagen present in jumbo squid (Dosidicus gigas) tissues

Ramírez-Guerra, H. E., Mazorra-Manzano, M. A., Ezquerra-Brauer, J. M., Carvajal-Millán, E., Pacheco-Aguilar, R., Lugo-Sánchez, M. E. & Ramírez-Suárez, J. C., 1 dic 2015, En : Journal of Food Composition and Analysis. p. 10-17 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
collagen
Collagen
skin (animal)
2 Citas (Scopus)

Inclusion of two differently pH-autolysis hydrolysates of squid coproduct in diets of shrimp cultured under indoor and outdoor conditions

Arias-Moscoso, J. L., Ezquerra-Brauer, M., Martínez-Córdova, L. R., Martínez-Porchas, M. & Moreno-Arias, A., 1 ene 2015, En : Aquaculture Nutrition. p. 750-754 5 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

coproducts
autolysis
squid
hydrolysates
shrimp
8 Citas (Scopus)

In vitro antioxidant, antimutagenic and antiproliferative activities of collagen hydrolysates of jumbo squid (Dosidicus gigas) byproducts

Suárez-Jiménez, G. M., Robles-Sánches, R. M., Yépiz-Plascencia, G., Burgos-Hernández, A. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 ene 2015, En : Food Science and Technology. p. 421-427 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
hydrolysates
byproducts
collagen
5 Citas (Scopus)

Isolation and partial characterization of myosin from jumbo squid mantle (Dosidicus gigas)

Murrieta-Martínez, C. L., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocaño-Higuera, V. M., Cinco-Moroyoqui, F. J., Torres-Arreola, W. & Marquez-Rios, E., 1 ene 2015, En : CYTA - Journal of Food. p. 392-399 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
Myosins
myosin
Molecules
7 Citas (Scopus)

Physicochemical Characterization of Protein Hydrolysates Produced by Autolysis of Jumbo Squid (Dosidicus gigas) Byproducts

Arias-Moscoso, J. L., Maldonado-Arce, A., Rouzaud-Sandez, O., Márquez-Ríos, E., Torres-Arreola, W., Santacruz-Ortega, H., Gaxiola-Cortés, M. G. & Ezquerra-Brauer, J. M., 18 jun 2015, En : Food Biophysics. p. 145-154 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Protein Hydrolysates
Autolysis
Decapodiformes
autolysis
5 Citas (Scopus)

Quality changes during frozen storage of blue shrimp (Litopenaeus stylirostris) with antioxidant, α-tocopherol, under different conditions

Valencia-Perez, A. Z., Soto-Valdez, H., Ezquerra-Brauer, J. M., Márquez-Ríos, E. & Torres-Arreola, W., 1 ene 2015, En : Food Science and Technology. p. 368-374 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Litopenaeus stylirostris
Tocopherols
frozen storage
tocopherols
shrimp

Relationship between lysyl oxidase activity, pyridinoline content and muscle texture during ice storage of jumbo squid (Dosidicus gigas)

Ramirez-Guerra, H. E., Fimbres-Romero, M. D. J., Tapia-Vazquez, A. E., Ezquerra-Brauer, J. M., Márquez-Ríos, E., Suarez-Jimenez, G. M. & Torres-Arreola, W., 1 dic 2015, En : International Journal of Food Science and Technology. 50, 12, p. 2700-2706 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

7 Citas (Scopus)

Relationship between lysyl oxidase activity, pyridinoline content and muscle texture during ice storage of jumbo squid (Dosidicus gigas)

Ramirez-Guerra, H. E., Fimbres-Romero, M. D. J., Tapia-Vazquez, A. E., Ezquerra-Brauer, J. M., Márquez-Ríos, E., Suarez-Jimenez, G. M. & Torres-Arreola, W., 1 dic 2015, En : International Journal of Food Science and Technology. p. 2700-2706 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Protein-Lysine 6-Oxidase
Dosidicus gigas
Decapodiformes
Ice
Food Technology
2014
4 Citas (Scopus)

Characterization of hydrolysates from jumbo squid by-products obtained by auto-hydrolysis and chemical-enzymatic process

Sánchez-Sanchez, A., Arías-Moscoso, J. L., Torres-Arreola, W., Marquez-Rios, E., Cárdenas-López, J. L., García-Sánchez, G. & Ezquerra-Brauer, J. M., 2 ene 2014, En : CYTA - Journal of Food. p. 85-96 12 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Chemical Phenomena
Dosidicus gigas
Decapodiformes
hydrolysates
automobiles
13 Citas (Scopus)

Effect of ionic strength on soluble protein removal from giant squid mantle (Dosidicus gigas) and functional evaluation of protein recovery

Encinas-Arzate, J. D. J., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocaño-Higuera, V. M., Ramirez-Wong, B., Armenta-Villegas, L., Torres-Arreaola, W. & Marquez-Rios, E., 1 ene 2014, En : Food Science and Biotechnology. p. 401-407 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
ionic strength
squid
Osmolar Concentration
6 Citas (Scopus)

Methods to obtain protein concentrates from jumbo squid (Dosidicus gigas) and evaluation of their functionality

Galvez-Rongel, A., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocano-Higuera, V. M., Ramirez-Wong, B., Torres-Arreola, W., Rouzaud-Sandez, O. & Marquez-Rios, E., 1 mar 2014, En : Food Science and Technology International. p. 109-117 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
protein concentrates
Proteins
methodology
10 Citas (Scopus)

Utilization of chitin and chitosan based materials for protease immobilization: Stabilization effects and applications

Salazar-Leyva, J. A., Lizardi-Mendoza, J., Ramírez-Suarez, J. C., García-Sánchez, G., Ezquerra-Brauer, J. M., Valenzuela-Soto, E. M., Carvallo-Ruiz, M. G., Lugo-Sánchez, M. E. & Pacheco-Aguilar, R., 1 ene 2014, En : Revista Mexicana de Ingeniera Qumica. p. 129-150 22 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Enzyme immobilization
Chitin
Chitosan
Peptide Hydrolases
Stabilization
2013
11 Citas (Scopus)

Acidic proteases from monterey sardine (Sardinops sagax caerulea) Immobilized on shrimp waste chitin and chitosan supports: Searching for a by-product catalytic system

Salazar-Leyva, J. A., Lizardi-Mendoza, J., Ramirez-Suarez, J. C., Valenzuela-Soto, E. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Castillo-Yañez, F. J. & Pacheco-Aguilar, R., 1 oct 2013, En : Applied Biochemistry and Biotechnology. p. 795-805 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Chitin
Chitosan
Byproducts
Peptide Hydrolases
Immobilization
11 Citas (Scopus)

A jumbo squid (Dosidicus gigas) protein concentrate obtained by alkaline dissolution and its conformational changes evaluation

Tolano-Villaverde, I. J., Ezquerra-Brauer, J. M., Ocano-Higuera, V. M., Ramirez-Wong, B., Armenta-Villegas, L., Herrera-Urbina, R., Magaña-Barajas, E. & Marquez-Rios, E., 10 oct 2013, En : Food Science and Technology Research. p. 601-608 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
protein concentrates
Dissolution
Proteins
7 Citas (Scopus)

Bioactive lipidic extracts from octopus (paraoctopus limaculatus): Antimutagenicity and antiproliferative studies

Moreno-Félix, C., Wilson-Sánchez, G., Cruz-Ramírez, S. G., Velázquez-Contreras, C., Plascencia-Jatomea, M., Acosta, A., MacHi-Lara, L., Aldana-Madrid, M. L., Ezquerra-Brauer, J. M., Rocha-Alonzo, F. & Burgos-Hernández, A., 11 feb 2013, En : Evidence-based Complementary and Alternative Medicine.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Octopodiformes
Thin Layer Chromatography
Cell Line
Aflatoxins
B-Cell Lymphoma
3 Citas (Scopus)

Evaluation of partial and total replacement of formulated feed by live insects, Trichocorixa sp. (Heteroptera: Corixidae) on the productive and nutritional response, and postharvest quality of shrimp, Litopenaeus vannamei (Boone 1931)

Martínez-Córdova, L. R., Campaña-Torres, A., Villarreal-Colmenares, H., Ezquerra-Brauer, J. M., Martínez-Porchas, M. & Cortés-Jacinto, E., 1 abr 2013, En : Aquaculture Nutrition. p. 218-226 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Corixidae
Litopenaeus vannamei
storage quality
Heteroptera
shrimp
32 Citas (Scopus)

Extruded films of blended chitosan, low density polyethylene and ethylene acrylic acid

Martínez-Camacho, A. P., Cortez-Rocha, M. O., Graciano-Verdugo, A. Z., Rodríguez-Félix, F., Castillo-Ortega, M. M., Burgos-Hernández, A., Ezquerra-Brauer, J. M. & Plascencia-Jatomea, M., 16 ene 2013, En : Carbohydrate Polymers. p. 666-674 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Chitosan
Low density polyethylenes
Polyethylene
Acrylics
Ethylene
3 Citas (Scopus)

Purification and partial characterization of trypsin from the viscera of tropical sierra (Scomberomorus Sierra) from the Gulf of California

Valdez-Melchor, R. G., Ezquerra-Brauer, J. M., Cinco-Moroyoqui, F. J., Castillo-Yáñez, F. J. & Cardenas-Lopez, J. L., 1 dic 2013, En : Journal of Food Biochemistry. p. 694-701 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Scomberomorus
Viscera
Gulf of California
animal organs
Trypsin
15 Citas (Scopus)

Ultrastructural, Morphological, and Antifungal Properties of Micro and Nanoparticles of Chitosan Crosslinked with Sodium Tripolyphosphate

Cota-Arriola, O., Cortez-Rocha, M. O., Ezquerra-Brauer, J. M., Lizardi-Mendoza, J., Burgos-Hernández, A., Robles-Sánchez, R. M. & Plascencia-Jatomea, M., 1 dic 2013, En : Journal of Polymers and the Environment. p. 971-980 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Chitosan
Sodium
Nanoparticles
Ionotropic gelation
Electron spectroscopy