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  • 877 Citas
  • 16 Índice h
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  • 8 Capítulo
  • 3 Libro
  • 1 Artículo de revisión
2020

Cereal Grains By-products

Norma Julieta, S. L., Ovando-Martínez, M. & Domínguez-Avila, J. A., 5 feb 2020, Food Wastes and By-products: Nutraceutical and Health Potential. Campos Vega, R., Oomah, R. D. & Vergara Castaneda, H. A. (eds.). 1 ed. Wiley-Blackwell, p. 1 34 p.

Resultado de la investigación: Capítulo del libro/informe/acta de congresoCapítulo

Physical, barrier, mechanical, and biodegradability properties of modified starch films with nut by-products extracts

Leon-Bejarano, M., Durmus, Y., Ovando-Martínez, M. & Simsek, S., 1 ene 2020, En : Foods.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Physical, Barrier, Mechanical, and Biodegradability Properties of Modified Starch Films with Nut By-Products Extracts

Marcos Leon, B., Durmus, Y., Ovando-Martínez, M. & Simsek, S., 20 feb 2020, En : Foods. 9, p. 226

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Starch digestibility properties of bread from hard red spring wheat cultivars released in the last 100 years

Simsek, S., Budak, B., Schwebach, C. S. & Ovando-Martínez, M., 1 ene 2020, En : Cereal Chemistry. 97, 1, p. 138-148 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)

Starch digestibility properties of bread from hard red spring wheat cultivars released in the last 100 years

Simsek, S., Budak, B., Schwebach, C. S. & Ovando-Martínez, M., 1 ene 2020, En : Cereal Chemistry. p. 138-148 11 p.

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1 Cita (Scopus)
2019
10 Citas (Scopus)

Historical vs. modern hard red spring wheat: Analysis of the chemical composition

Simsek, S., Budak, B., Schwebach, C. S. & Ovando-Martínez, M., 1 sep 2019, En : Cereal Chemistry. 96, 5, p. 937-949 13 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Historical vs. modern hard red spring wheat: Analysis of the chemical composition

Simsek, S., Budak, B., Schwebach, C. S. & Ovando-Martínez, M., 1 sep 2019, En : Cereal Chemistry. p. 937-949 13 p.

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2018

Effect of ripening on physico-chemical properties and bioactive compounds in papaya pulp, skin and seeds

Ovando-Martinez, M., López-Teros V., M., Tortoledo-Ortiz, O., Astiazarán-García, H., Ayala-Zavala, J. F., Villegas-Ochoa, M. A. & González-Aguilar, G. A., 1 mar 2018, En : Indian Journal of Natural Products and Resources. p. 47-59 13 p.

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1 Cita (Scopus)

Phenolic Compounds in Fruits

Domínguez Avila, J. A., Velderrain-Rodríguez, G. R., Ovando-Martínez, M. & Quirós-Sauceda, A. E., 13 feb 2018, Phenolic Compounds in Food: Characterization and Analysis. Nollet, L. M. L. & Gutierrez Uribe, J. A. (eds.). 1 ed. CRC Press, p. 355 374 p.

Resultado de la investigación: Capítulo del libro/informe/acta de congresoCapítulo

2017

BIOLOGICALLY ACTIVE COMPOUNDS OF KNOTWEED (Reynoutria spp.)

Patocka, J., Navratilova, Z. & Ovando-Martínez, M., 10 mar 2017, En : Military Medical Science Letters. 86, 1, p. 17 31 p.

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Physicochemical Properties of Octenyl Succinic Esters of Cereal, Tuber and Root Starches

Ovando-Martinez, M., Whitney, K., Ozsisli, B. & Simsek, S., 2017, En : Journal of Food Processing and Preservation.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

8 Citas (Scopus)

Physicochemical Properties of Octenyl Succinic Esters of Cereal, Tuber and Root Starches

Ovando-Martinez, M., Whitney, K., Ozsisli, B. & Simsek, S., 1 feb 2017, En : Journal of Food Processing and Preservation.

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8 Citas (Scopus)

Salicylic acid treatments

Goñi, M. G., Quirós-Sauceda, A. E., Velderrain-Rodríguez, G. R., Ovando-Martínez, M., Roura, S. I., González-Aguilar, G. A. & Pareek, S., 1 ene 2017, Novel Postharvest Treatments of Fresh Produce. 30 p.

Resultado de la investigación: Capítulo del libro/informe/acta de congresoCapítulo

1 Cita (Scopus)

Salicylic acid treatments

Goñi, M. G., Quirós-Sauceda, A. E., Velderrain-Rodríguez, G. R., Ovando-Martínez, M., Roura, S. I., González-Aguilar, G. A. & Pareek, S., 1 ene 2017, Novel Postharvest Treatments of Fresh Produce. CRC Press, p. 119-148 30 p.

Resultado de la investigación: Capítulo del libro/informe/acta de congresoCapítulo

Tecnologías de transformación de frijol bajo un enfoque sustentable: Comunidad indígena, Xiliapa, SLP.

Ramírez Sedeño, K., Portilla, O. M., Suárez Rodríguez, C. D. P., Ovando-Martínez, M. & Espinosa Solis, V., 20 feb 2017, Tecnología y desarrollo sustentable: avances en el aprovechamiento de recursos agroindustriales. Bustos Vázquez, M. G. & del Ángel del Ángel, J. A. (eds.). 1 ed. México: Colofon Ediciones Academicas, Vol. 1. p. 147 164 p.

Resultado de la investigación: Capítulo del libro/informe/acta de congresoCapítulo

2016

Analysis of octenylsuccinate rice and tapioca starches: Distribution of octenylsuccinic anhydride groups in starch granules

Whitney, K., Reuhs, B. L., Ovando Martinez, M. & Simsek, S., 2016, En : Food Chemistry.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

20 Citas (Scopus)

Analysis of octenylsuccinate rice and tapioca starches: Distribution of octenylsuccinic anhydride groups in starch granules

Whitney, K., Reuhs, B. L., Ovando Martinez, M. & Simsek, S., 15 nov 2016, En : Food Chemistry. p. 608-615 8 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

20 Citas (Scopus)

Chemical composition, nutritional value and in vitro starch digestibility of roasted chickpeas

Simsek, S., Herken, E. N. & Ovando-Martinez, M., 1 jun 2016, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. p. 2896-2905 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

4 Citas (Scopus)

Chemical composition, nutritional value and in vitro starch digestibility of roasted chickpeas

Simsek, S., Herken, E. N. & Ovando-Martinez, M., 2016, En : Journal of the Science of Food and Agriculture.

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4 Citas (Scopus)

Hydrogen sulfide

Quirós-Sauceda, A. E., Velderrain-Rodríguez, G. R., Ovando-Martínez, M., Goñi, M. G., González-Aguilar, G. A. & Ayala-Zavala, J. F., 2016

Resultado de la investigación: Informe/libroLibro

1 Cita (Scopus)

Hydrogen sulfide

Quirós-Sauceda, A. E., Velderrain-Rodríguez, G. R., Ovando-Martínez, M., Goñi, M. G., González-Aguilar, G. A. & Ayala-Zavala, J. F., 1 ene 2016, Postharvest Management Approaches for Maintaining Quality of Fresh Produce. 14 p.

Resultado de la investigación: Capítulo del libro/informe/acta de congresoCapítulo

1 Cita (Scopus)

Licorice (Glycyrrhiza glabra Linn.) oils

Quirós-Sauceda, A. E., Ovando-Martínez, M., Velderrain-Rodríguez, G. R., González-Aguilar, G. A. & Ayala-Zavala, J. F., 1 ene 2016, Essential Oils in Food Preservation, Flavor and Safety. 8 p.

Resultado de la investigación: Capítulo del libro/informe/acta de congresoCapítulo

1 Cita (Scopus)

Oxygen, carbon dioxide, and nitrogen

Ovando-Martínez, M., Ruiz-Pardo, C. A., Quirós-Sauceda, A. E., Velderrain-Rodríguez, G. R., González-Aguilar, G. A. & Ayala-Zavala, J. F., 1 ene 2016, Postharvest Management Approaches for Maintaining Quality of Fresh Produce. 16 p.

Resultado de la investigación: Capítulo del libro/informe/acta de congresoCapítulo

Oxygen, carbon dioxide, and nitrogen

Ovando-Martínez, M., Ruiz-Pardo, C. A., Quirós-Sauceda, A. E., Velderrain-Rodríguez, G. R., González-Aguilar, G. A. & Ayala-Zavala, J. F., 2016

Resultado de la investigación: Informe/libroLibro

2015

Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Synergic Mango (cv. Ataulfo) Peel Phenolic Compounds in Edible Coatings Applied to Fresh-Cut Papaya

Velderrain Rodríguez, G. R., Ovando-Martínez, M., Villegas-Ochoa, M. A., Ayala-Zavala, J. F., Wall-Medrano, A., Álvarez Padilla, E., Madera-Santana, T. J., Astiazaran Garcia, H., Ortiz, O. T. & González-Aguilar, G. A., 16 mar 2015, En : Food and Nutrition Sciences. 6, p. 365 373 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Chemical composition, digestibility and emulsification properties of octenyl succinic esters of various starches

Simsek, S., Ovando-Martinez, M., Marefati, A., Sj, M. & Rayner, M., 2015, En : Food Research International.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

51 Citas (Scopus)

Chemical composition, digestibility and emulsification properties of octenyl succinic esters of various starches

Simsek, S., Ovando-Martinez, M., Marefati, A., Sj, M. & Rayner, M., 1 sep 2015, En : Food Research International. p. 41-49 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

51 Citas (Scopus)

Licorice (Glycyrrhiza glabra Linn.) oils

Quirós-Sauceda, A. E., Ovando-Martínez, M., Velderrain-Rodríguez, G. R., González-Aguilar, G. A. & Ayala-Zavala, J. F., 2015

Resultado de la investigación: Informe/libroLibro

Quality of Dough and Bread Prepared with Sea Salt or Sodium Chloride

Simsek, S. & Ovando-Martínez, M., 15 feb 2015, En : Journal of Food Process Engineering. 39, p. 44 52 p.

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2014

Analysis of the Fatty Acids and Phenolic Compounds in a Cereal-Based Fermented Food (Tarhana)

Ovando-Martínez, M., Daglioglu, O. & Simsek, S., 13 jul 2014, En : Food and Nutrition Sciences. 5, p. 1177 1184 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Effect of Water Regimes on Dietary Fiber, Polyphenols and Antioxidant Capacity of Black and Pinto Beans

Título traducido de la contribución: Efecto del régimen de agua sobre la fibra dietaria, polifenoles y capacidad antioxidante de frijol pinto y negroOvando-Martínez, M., Guzmán Maldonado, S. H., Simsek, S., Bello Pérez, L. A. & Osorio Díaz, P., 11 mar 2014, Agricultural Sciences, 5, p. 342 352 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una publicación especializadaArtículo

Physicochemical Properties of Starch from a Cereal-Based Fermented Food (Tarhana)

Simsek, S., Ovando-Martínez, M., Daglioglu, O., Guner, K. G. & Gecgel, U., 24 feb 2014, En : Journal of Nutrition and Food Sciences. 4, p. 263

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2013

Analysis of deoxynivalenol and deoxynivalenol-3-glucoside in hard red spring wheat inoculated with Fusarium Graminearum

Ovando-Martínez, M., Ozsisli, B., Anderson, J., Whitney, K., Ohm, J. B. & Simsek, S., 1 dic 2013, En : Toxins. p. 2522-2532 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

18 Citas (Scopus)

Analysis of deoxynivalenol and deoxynivalenol-3-glucoside in hard red spring wheat inoculated with Fusarium Graminearum

Ovando-Martínez, M., Ozsisli, B., Anderson, J., Whitney, K., Ohm, J-B. & Simsek, S., 2013, En : Toxins.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

18 Citas (Scopus)

Analysis of Starch in Food Systems by High-Performance Size Exclusion Chromatography

Ovando-Martínez, M., Whitney, K. & Simsek, S., 1 feb 2013, En : Journal of Food Science.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

3 Citas (Scopus)

Analysis of Starch in Food Systems by High-Performance Size Exclusion Chromatography

Ovando-Martínez, M., Whitney, K. & Simsek, S., 2013, En : Journal of Food Science.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

3 Citas (Scopus)

Effect of hydrothermal treatment on physicochemical and digestibility properties of oat starch

Ovando-Martínez, M., Whitney, K., Reuhs, B. L., Doehlert, D. & Simsek, S., 2013, En : Food Research International.

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49 Citas (Scopus)

Effect of hydrothermal treatment on physicochemical and digestibility properties of oat starch

Ovando-Martínez, M., Whitney, K., Reuhs, B. L., Doehlert, D. C. & Simsek, S., 1 jun 2013, En : Food Research International. p. 17-25 9 p.

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49 Citas (Scopus)

Occurrence of deoxynivalenol and deoxynivalenol-3-glucoside in hard red spring wheat grown in the USA

Simsek, S., Ovando-Martínez, M., Ozsisli, B., Whitney, K. & Ohm, J-B., 2013, En : Toxins.

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8 Citas (Scopus)

Occurrence of deoxynivalenol and deoxynivalenol-3-glucoside in hard red spring wheat grown in the USA

Simsek, S., Ovando-Martínez, M., Ozsisli, B., Whitney, K. & Ohm, J. B., 1 dic 2013, En : Toxins. p. 2656-2670 15 p.

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8 Citas (Scopus)
2012

Effect of acetylation, oxidation and annealing on physicochemical properties of bean starch

Simsek, S., Ovando-Martínez, M., Whitney, K. & Bello-Pérez, L. A., 15 oct 2012, En : Food Chemistry. p. 1796-1803 8 p.

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48 Citas (Scopus)

Effect of acetylation, oxidation and annealing on physicochemical properties of bean starch

Simsek, S., Ovando-Martínez, M., Whitney, K. & Bello-Pérez, L. A., 2012, En : Food Chemistry.

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48 Citas (Scopus)
2011

Effect of the cooking on physicochemical and starch digestibility properties of two varieties of common bean (Phaseolus vulgaris L.) grown under different water regimes

Ovando-Martínez, M., Osorio-Díaz, P., Whitney, K., Bello-Pérez, L. A. & Simsek, S., 15 nov 2011, En : Food Chemistry. p. 358-365 8 p.

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29 Citas (Scopus)

Effect of the cooking on physicochemical and starch digestibility properties of two varieties of common bean (Phaseolus vulgaris L.) grown under different water regimes

Ovando-Martínez, M., Osorio-Díaz, P., Whitney, K., Bello-Pérez, L. A. & Simsek, S., 2011, En : Food Chemistry.

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29 Citas (Scopus)

Starch characteristics of bean (Phaseolus vulgaris L.) grown in different localities

Ovando-Martínez, M., Bello-Pérez, L. A., Whitney, K., Osorio-Díaz, P. & Simsek, S., 2011, En : Carbohydrate Polymers.

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35 Citas (Scopus)

Starch characteristics of bean (Phaseolus vulgaris L.) grown in different localities

Ovando-Martínez, M., Bello-Pérez, L. A., Whitney, K., Osorio-Díaz, P. & Simsek, S., 22 abr 2011, En : Carbohydrate Polymers. p. 54-64 11 p.

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35 Citas (Scopus)
2009

Unripe banana flour as an ingredient to increase the undigestible carbohydrates of pasta

Ovando-Martinez, M., Sáyago-Ayerdi, S., Agama-Acevedo, E., Goñi, I. & Bello-Pérez, L. A., 2009, En : Food Chemistry.

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154 Citas (Scopus)

Unripe banana flour as an ingredient to increase the undigestible carbohydrates of pasta

Ovando-Martinez, M., Sáyago-Ayerdi, S., Agama-Acevedo, E., Goñi, I. & Bello-Pérez, L. A., 1 mar 2009, En : Food Chemistry. p. 121-126 6 p.

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154 Citas (Scopus)