Si hizo algún cambio en Pure, pronto podrá verlo aquí.

Publicaciones

  • 934 Citas
  • 16 Índice h
  • 32 Artículo
  • 2 Reseña científica
  • 1 Artículo de revisión
  • 1 Otra contribución
Filtro
Artículo
2020

Potencial antioxidante, antihemólisis y retinoprotectorr de compuestos lipídicos bioactivos provenientes del músculo del camarón salvaje (Litopenaeus stylirostris)

García-Romo, J. S., Noguera-Artiaga, L., Gálvez-Iriqui, A. C., Hernández-Zazueta, M. S., Valenzuela-Cota, D. F., González-Vega, R. I., Plascencia-Jatomea, M., Burboa-Zazueta, M. G., Sandoval-Petris, E., Robles-Sánchez, R. M., Juárez, J., Hernández-Martínez, J., Santacruz-Ortega, H. D. C. & Burgos-Hernández, A., 1 ene 2020, En : CYTA - Journal of Food. 18, 1, p. 153-163 11 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Acceso abierto
2019

Binding and potential antibiofilm activities of Amaranthus proteins against Candida albicans

Beema Shafreen, R., Seema, S., Martinez-Ayala, A. L., Lozano-Grande, M. A., Robles-Sánchez, M., Szterk, A., Grishko, M., Hanuka, E., Katrich, E. & Gorinstein, S., 1 nov 2019, En : Colloids and Surfaces B: Biointerfaces.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)

Microencapsulation of blue maize (Zea mays L.) polyphenols in two matrices: their stability during storage and in vitro digestion release

Ruiz Canizales, J., Heredia, J. B., Domínguez Avila, J. A., Madera Santana, T. J., Villegas Ochoa, M. A., Robles Sánchez, R. M. & González Aguilar, G. A., 15 mar 2019, En : Journal of Food Measurement and Characterization. p. 892-900 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)

Xanthommatin is behind the antioxidant activity of the skin of dosidicus gigas

Chan-Higuera, J. E., Santacruz-Ortega, H. D. C., Carbonell-Barrachina, A. A., Burgos-Hernández, A., Robles-Sánchez, R. M., Cruz-Ramírez, S. G. & Ezquerra-Brauer, J. M., 20 sep 2019, En : Molecules. 24, 19, 3420.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

Acceso abierto
2 Citas (Scopus)
2018

Bioprocessing of wheat (Triticum aestivum cv. kronstad) bran from northwest Mexico: Effects on ferulic acid bioaccessibility in breads

Villalva, M. F. A., González-Aguilar, G., Sández, O. R., García, H. A., Osuna, A. I. L., López-Ahumada, G. A. & Robles-Sánchez, R. M., 1 ene 2018, En : CYTA - Journal of Food. p. 570-579 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

3 Citas (Scopus)

Effect of Extrusion Conditions and the Optimization of Phenolic Compound Content and Antioxidant Activity of Wheat Bran Using Response Surface Methodology

Ramos-Enríquez, J. R., Ramírez-Wong, B., Robles-Sánchez, R. M., Robles-Zepeda, R. E., González-Aguilar, G. A. & Gutiérrez-Dorado, R., 1 sep 2018, En : Plant Foods for Human Nutrition. p. 228-234 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

5 Citas (Scopus)
2017

Preparation of chitosan matrices with ferulic acid: physicochemical characterization and relationship on the growth of Aspergillus parasiticus

Cota-Arriola, O., Plascencia-Jatomea, M., Lizardi-Mendoza, J., Robles-Sánchez, R. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Ruíz-García, J., Vega-Acosta, J. R. & Cortez-Rocha, M. O., 2 ene 2017, En : CYTA - Journal of Food. p. 65-74 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

8 Citas (Scopus)
2016

Chemistry and biological properties of berry volatiles by two-dimensional chromatography, fluorescence and Fourier transform infrared spectroscopy techniques

Dymerski, T., Namieśnik, J., Leontowicz, H., Leontowicz, M., Vearasilp, K., Martinez-Ayala, A. L., González-Aguilar, G. A., Robles-Sánchez, M. & Gorinstein, S., 1 may 2016, En : Food Research International. p. 74-86 13 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

12 Citas (Scopus)
6 Citas (Scopus)

Effect of dietary fiber on the bioaccessibility of phenolic compounds of mango, papaya and pineapple fruits by an in vitro digestion model

Velderrain-Roddríguez, G., Quirós-Sauceda, A., Mercadod-Mercadod, G., Ayala-Zavala, J. F., Astiazarán-García, H., Rodbles-Sánchez, R. M., Wall-Medranod, A., Sayagod-Ayerdi, S. & Godnzález-Aguilar, G. A., 1 abr 2016, En : Food Science and Technology. p. 188-194 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

22 Citas (Scopus)

Molecular characterization of water extractable arabinoxylans isolated from wheat fine bran and their effect on dough viscosity

Pavlovich-Abril, A., Rouzaud-Sández, O., Carvajal-Millán, E., Navarro, R. E., Robles-Sánchez, R. M. & Barrón-Hoyos, J. M., 1 dic 2016, En : LWT - Food Science and Technology. p. 484-492 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

11 Citas (Scopus)
6 Citas (Scopus)

The Extrusion Process as an Alternative for Improving the Biological Potential of Sorghum Bran: Phenolic Compounds and Antiradical and Anti-Inflammatory Capacity

Salazar Lopez, N. J., Loarca-Piña, G., Campos-Vega, R., Gaytán Martínez, M., Morales Sánchez, E., Esquerra-Brauer, J. M., Gonzalez-Aguilar, G. A. & Robles Sánchez, M., 1 ene 2016, En : Evidence-based Complementary and Alternative Medicine.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

10 Citas (Scopus)
2015

The postharvest performance of kiwi fruit after long cold storage

Park, Y. S., Polovka, M., Suhaj, M., Ham, K. S., Kang, S. G., Park, Y. K., Arancibia-Avila, P., Toledo, F., Sánchez, M. R. & Gorinstein, S., 1 nov 2015, En : European Food Research and Technology. p. 601-613 13 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

7 Citas (Scopus)
2014
8 Citas (Scopus)
2013
17 Citas (Scopus)

Influence of alginate-based edible coating as carrier of antibrowning agents on bioactive compounds and antioxidant activity in fresh-cut Kent mangoes

Robles-Sánchez, R. M., Rojas-Graü, M. A., Odriozola-Serrano, I., González-Aguilar, G. & Martin-Belloso, O., 1 ene 2013, En : LWT - Food Science and Technology. p. 240-246 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

98 Citas (Scopus)

Spirotetramat induces histological and biochemical changes in wistar rats

Falcón-Etchechury, M., Silveira-Gramont, M. I., Robles-Sánchez, R. M., Canett-Romero, R., Ramos-Enríquez, R., López-Cervantes, G., Rodríguez-Olibarría, G., Gutiérrez-Millán, L. E. & Aldana-Madrid, M. L., 1 ene 2013, En : Revista de Toxicologia. p. 215-217 3 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

1 Cita (Scopus)
19 Citas (Scopus)
2012

Effect of ripeness stage of mango fruit (Mangifera indica L., cv. Ataulfo) on physiological parameters and antioxidant activity

Palafox-Carlos, H., Yahia, E., Islas-Osuna, M. A., Gutierrez-Martinez, P., Robles-Sánchez, M. & González-Aguilar, G. A., 24 feb 2012, En : Scientia Horticulturae. p. 7-13 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

76 Citas (Scopus)
2011

Influence of whole and fresh-cut mango intake on plasma lipids and antioxidant capacity of healthy adults

Robles-Sánchez, M., Astiazarán-García Humberto, H., Martín-Belloso, O., Gorinstein, S., Alvarez-Parrilla, E., de la Rosa, L. A., Yepiz-Plascencia, G. & González-Aguilar, G. A., 1 jun 2011, En : Food Research International. p. 1386-1391 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

31 Citas (Scopus)

Positive effects of durian fruit at different stages of ripening on the hearts and livers of rats fed diets high in cholesterol

Leontowicz, H., Leontowicz, M., Jesion, I., Bielecki, W., Poovarodom, S., Vearasilp, S., González-Aguilar, G., Robles-Sánchez, M., Trakhtenberg, S. & Gorinstein, S., 1 sep 2011, En : European Journal of Integrative Medicine.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

15 Citas (Scopus)
2010
20 Citas (Scopus)
2009

Effect of minimal processing on bioactive compounds and antioxidant activity of fresh-cut 'Kent' mango (Mangifera indica L.)

Robles-Sánchez, R. M., Rojas-Graü, M. A., Odriozola-Serrano, I., González-Aguilar, G. A. & Martín-Belloso, O., 1 mar 2009, En : Postharvest Biology and Technology. p. 384-390 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

87 Citas (Scopus)

Quality index, consumer acceptability, bioactive compounds, and antioxidant activity of fresh-cut "ataulfo" mangoes (Mangifera Indica L.) as affected by low-temperature storage

González-Aguilar, G. A., Robles-Sánchez, R. M., Islas-Osuna, M. A., Astiazarán-García, H., Vázquez-Ortiz, F. A., Martín-Belloso, O. & Gorinstein, S., 1 abr 2009, En : Journal of Food Science.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

53 Citas (Scopus)
2008

Shrimp thioredoxin is a potent antioxidant protein

Aispuro-Hernandez, E., Garcia-Orozco, K. D., Muhlia-Almazan, A., del-Toro-Sanchez, L., Robles-Sanchez, R. M., Hernandez, J., Gonzalez-Aguilar, G., Yepiz-Plascencia, G. & Sotelo-Mundo, R. R., 1 jul 2008, En : Comparative Biochemistry and Physiology - C Toxicology and Pharmacology. p. 94-99 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

53 Citas (Scopus)

Shrimp thioredoxin is a potent antioxidant protein

Aispuro-Hernandez, E., Garcia-Orozco, K. D., Muhlia-Almazan, A., del-Toro-Sanchez, L., Robles-Sanchez, R. M., Hernandez, J., Gonzalez-Aguilar, G., Yepiz-Plascencia, G. & Sotelo-Mundo, R. R., jul 2008, En : Comparative Biochemistry and Physiology - C Toxicology and Pharmacology. 148, 1, p. 94-99

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

2007

Antibacterial and free-radical scavenging activities of Sonoran propolis

Velazquez, C., Navarro, M., Acosta, A., Angulo, A., Dominguez, Z., Robles, R., Robles-Zepeda, R., Lugo, E., Goycoolea, F. M., Velazquez, E. F., Astiazaran, H. & Hernandez, J., 1 nov 2007, En : Journal of Applied Microbiology. p. 1747-1756 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

76 Citas (Scopus)

Minimal processing of tropical fruits: Antioxidant potential and its impact on human health

Robles-Sánchez, M., Gorinstein, S., Martín-Belloso, O., Astiazarán-García, H., González-Aguilar, G. & Cruz-Valenzuela, R., 1 abr 2007, En : Interciencia. p. 227-232 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

32 Citas (Scopus)

Sonoran propolis: Chemical composition and antiproliferative activity on cancer cell lines

Hernandez, J., Goycoolea, F. M., Quintero, J., Acosta, A., Castañeda, M., Dominguez, Z., Robles, R., Vazquez-Moreno, L., Velazquez, E. F., Astiazaran, H., Lugo, E. & Velazquez, C., 1 nov 2007, En : Planta Medica. p. 1469-1474 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

56 Citas (Scopus)
2004

Characterization of cookies made with deseeded grape pomace

Canett Romero, R., Ledesma Osuna, A. I., Robles Sánchez, R. M., Morales Castro, R., León-Martínez, L. & León-Gálvez, R., 1 mar 2004, En : Archivos Latinoamericanos de Nutricion. p. 93-99 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

12 Citas (Scopus)