Los cambios que haya realizado en Pure se mostrarán aquí próximamente.

Publicaciones 2004 2018

  • 746 Citas
  • 13 Índice H
  • 22 Artículo
  • 2 Reseña científica
Filtro
Artículo
2018
2 Citas (Scopus)

Bioprocessing of wheat (Triticum aestivum cv. kronstad) bran from northwest Mexico: Effects on ferulic acid bioaccessibility in breads

Villalva, M. F. A., González-Aguilar, G., Sández, O. R., García, H. A., Osuna, A. I. L., López-Ahumada, G. A. & Robles-Sánchez, R. M., 1 ene 2018, En : CYTA - Journal of Food. p. 570-579 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

ferulic acid
bioprocessing
Bread
bran
Mexico
1 Cita (Scopus)

Effect of Extrusion Conditions and the Optimization of Phenolic Compound Content and Antioxidant Activity of Wheat Bran Using Response Surface Methodology

Ramos-Enríquez, J. R., Ramírez-Wong, B., Robles-Sánchez, R. M., Robles-Zepeda, R. E., González-Aguilar, G. A. & Gutiérrez-Dorado, R., 1 sep 2018, En : Plant Foods for Human Nutrition. p. 228-234 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dietary Fiber
wheat bran
Phenol
response surface methodology
extrusion
2017
6 Citas (Scopus)

Preparation of chitosan matrices with ferulic acid: physicochemical characterization and relationship on the growth of Aspergillus parasiticus

Cota-Arriola, O., Plascencia-Jatomea, M., Lizardi-Mendoza, J., Robles-Sánchez, R. M., Ezquerra-Brauer, J. M., Ruíz-García, J., Vega-Acosta, J. R. & Cortez-Rocha, M. O., 2 ene 2017, En : CYTA - Journal of Food. p. 65-74 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

ferulic acid
Aspergillus parasiticus
Aspergillus
Chitosan
chitosan
2016
4 Citas (Scopus)

Collagen from jumbo squid fin: Extracting conditions and influence of the protease system on collagen hydrolysate antioxidant activity

Cuevas-Acuña, D. A., Robles-Sanchez, R. M., Torres-Arreola, W., Marquez-Rios, E. & Ezquerra-Brauer, J. M., 2 abr 2016, En : CYTA - Journal of Food. p. 193-199 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Dosidicus gigas
Decapodiformes
Antioxidants
hydrolysates
Collagen
9 Citas (Scopus)

Molecular characterization of water extractable arabinoxylans isolated from wheat fine bran and their effect on dough viscosity

Pavlovich-Abril, A., Rouzaud-Sández, O., Carvajal-Millán, E., Navarro, R. E., Robles-Sánchez, R. M. & Barrón-Hoyos, J. M., 1 dic 2016, En : LWT - Food Science and Technology. p. 484-492 9 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

arabinoxylan
Dietary Fiber
bran
Viscosity
dough
4 Citas (Scopus)

Squid by-product gelatines: Effect on oxidative stress biomarkers in healthy rats

Chan-Higuera, J. E., Robles-Sánchez, R. M., Burgos-Hernández, A., Márquez-Ríos, E., Velázquez-Contreras, C. A. & Ezquerra-Brauer, J. M., 1 ene 2016, En : Czech Journal of Food Sciences. p. 105-110 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Decapodiformes
squid
gelatin
biomarkers
Oxidative Stress
2014
7 Citas (Scopus)
muscles
Muscle
isolation
Triglycerides
Eicosapentaenoic Acid
2013
13 Citas (Scopus)

Effect of defatting and decortication on distribution of fatty acids, phenolic and antioxidant compounds in sorghum (Sorghum bicolor) bran fractions

Buitimea-Cantúa, N. E., Torres-Chávez, P. I., Ledesma-Osuna, A. I., Ramírez-Wong, B., Robles-Sánchez, R. M. & Serna-Saldívar, S. O., 1 oct 2013, En : International Journal of Food Science and Technology. p. 2166-2175 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

defatting
Food Technology
Sorghum
bran
Monounsaturated fatty acids
86 Citas (Scopus)

Influence of alginate-based edible coating as carrier of antibrowning agents on bioactive compounds and antioxidant activity in fresh-cut Kent mangoes

Robles-Sánchez, R. M., Rojas-Graü, M. A., Odriozola-Serrano, I., González-Aguilar, G. & Martin-Belloso, O., 1 ene 2013, En : LWT - Food Science and Technology. p. 240-246 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Mangifera
edible films
alginates
mangoes
Antioxidants
1 Cita (Scopus)

Spirotetramat induces histological and biochemical changes in wistar rats

Falcón-Etchechury, M., Silveira-Gramont, M. I., Robles-Sánchez, R. M., Canett-Romero, R., Ramos-Enríquez, R., López-Cervantes, G., Rodríguez-Olibarría, G., Gutiérrez-Millán, L. E. & Aldana-Madrid, M. L., 1 ene 2013, En : Revista de Toxicologia. p. 215-217 3 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Wistar Rats
Rats
Liver
Transaminases
Salivation
15 Citas (Scopus)

Ultrastructural, Morphological, and Antifungal Properties of Micro and Nanoparticles of Chitosan Crosslinked with Sodium Tripolyphosphate

Cota-Arriola, O., Cortez-Rocha, M. O., Ezquerra-Brauer, J. M., Lizardi-Mendoza, J., Burgos-Hernández, A., Robles-Sánchez, R. M. & Plascencia-Jatomea, M., 1 dic 2013, En : Journal of Polymers and the Environment. p. 971-980 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Chitosan
Sodium
Nanoparticles
Ionotropic gelation
Electron spectroscopy
2012
68 Citas (Scopus)

Effect of ripeness stage of mango fruit (Mangifera indica L., cv. Ataulfo) on physiological parameters and antioxidant activity

Palafox-Carlos, H., Yahia, E., Islas-Osuna, M. A., Gutierrez-Martinez, P., Robles-Sánchez, M. & González-Aguilar, G. A., 24 feb 2012, En : Scientia Horticulturae. p. 7-13 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Mangifera indica
mangoes
antioxidant activity
fruits
antioxidants
2011
29 Citas (Scopus)

Influence of whole and fresh-cut mango intake on plasma lipids and antioxidant capacity of healthy adults

Robles-Sánchez, M., Astiazarán-García Humberto, H., Martín-Belloso, O., Gorinstein, S., Alvarez-Parrilla, E., de la Rosa, L. A., Yepiz-Plascencia, G. & González-Aguilar, G. A., 1 jun 2011, En : Food Research International. p. 1386-1391 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Mangifera
mangoes
blood lipids
Antioxidants
Lipids
13 Citas (Scopus)

Positive effects of durian fruit at different stages of ripening on the hearts and livers of rats fed diets high in cholesterol

Leontowicz, H., Leontowicz, M., Jesion, I., Bielecki, W., Poovarodom, S., Vearasilp, S., González-Aguilar, G., Robles-Sánchez, M., Trakhtenberg, S. & Gorinstein, S., 1 sep 2011, En : European Journal of Integrative Medicine.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Bombacaceae
Fruit
Cholesterol
Diet
Liver
2010
18 Citas (Scopus)
table grapes
Vitis
Mexico
Antioxidants
Vitis vinifera
2009
85 Citas (Scopus)

Effect of minimal processing on bioactive compounds and antioxidant activity of fresh-cut 'Kent' mango (Mangifera indica L.)

Robles-Sánchez, R. M., Rojas-Graü, M. A., Odriozola-Serrano, I., González-Aguilar, G. A. & Martín-Belloso, O., 1 mar 2009, En : Postharvest Biology and Technology. p. 384-390 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Mangifera
Mangifera indica
mangoes
Antioxidants
antioxidant activity
53 Citas (Scopus)

Quality index, consumer acceptability, bioactive compounds, and antioxidant activity of fresh-cut "ataulfo" mangoes (Mangifera Indica L.) as affected by low-temperature storage

González-Aguilar, G. A., Robles-Sánchez, R. M., Islas-Osuna, M. A., Astiazarán-García, H., Vázquez-Ortiz, F. A., Martín-Belloso, O. & Gorinstein, S., 1 abr 2009, En : Journal of Food Science.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Mangifera
Mangifera indica
mangoes
storage temperature
Antioxidants
2008
51 Citas (Scopus)

Shrimp thioredoxin is a potent antioxidant protein

Aispuro-Hernandez, E., Garcia-Orozco, K. D., Muhlia-Almazan, A., del-Toro-Sanchez, L., Robles-Sanchez, R. M., Hernandez, J., Gonzalez-Aguilar, G., Yepiz-Plascencia, G. & Sotelo-Mundo, R. R., 1 jul 2008, En : Comparative Biochemistry and Physiology - C Toxicology and Pharmacology. p. 94-99 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Thioredoxins
Antioxidants
Disulfides
Oxidation-Reduction
Ribonucleotide Reductases
2007
70 Citas (Scopus)

Antibacterial and free-radical scavenging activities of Sonoran propolis

Velazquez, C., Navarro, M., Acosta, A., Angulo, A., Dominguez, Z., Robles, R., Robles-Zepeda, R., Lugo, E., Goycoolea, F. M., Velazquez, E. F., Astiazaran, H. & Hernandez, J., 1 nov 2007, En : Journal of Applied Microbiology. p. 1747-1756 10 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Propolis
Free Radicals
Staphylococcus aureus
Butylated Hydroxytoluene
Gram-Positive Bacteria
31 Citas (Scopus)

Minimal processing of tropical fruits: Antioxidant potential and its impact on human health

Robles-Sánchez, M., Gorinstein, S., Martín-Belloso, O., Astiazarán-García, H., González-Aguilar, G. & Cruz-Valenzuela, R., 1 abr 2007, En : Interciencia. p. 227-232 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

tropical and subtropical fruits
human health
antioxidants
pineapples
papayas
54 Citas (Scopus)

Sonoran propolis: Chemical composition and antiproliferative activity on cancer cell lines

Hernandez, J., Goycoolea, F. M., Quintero, J., Acosta, A., Castañeda, M., Dominguez, Z., Robles, R., Vazquez-Moreno, L., Velazquez, E. F., Astiazaran, H., Lugo, E. & Velazquez, C., 1 nov 2007, En : Planta Medica. p. 1469-1474 6 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Propolis
Cells
Cell Line
Chemical analysis
Neoplasms
2004
12 Citas (Scopus)

Characterization of cookies made with deseeded grape pomace

Canett Romero, R., Ledesma Osuna, A. I., Robles Sánchez, R. M., Morales Castro, R., León-Martínez, L. & León-Gálvez, R., 1 mar 2004, En : Archivos Latinoamericanos de Nutricion. p. 93-99 7 p.

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Vitis
Dietary Fiber
Color
Proteins
Tannins