Efecto del nivel proteico de la dieta sobre el desarrollo de juveniles de la langosta australiana Cherax quadricarinatus (Decapoda: Parastacidae)

Alfredo Campaña Torres*, Humberto Villarreal Colmenares, Roberto Civera Cerecedo, Luis Rafael Martínez Córdova

*Autor correspondiente de este trabajo

Producción científica: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

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Resumen

An experimental study was conducted from October to December, 1999, in the aquaculture facilities of CIBNOR SC, at La Paz, BCS. To evaluate the effect of diet protein level on the productive response, in juveniles of the australian lobster, Cherax quadricarinatus, diets with four levels of crude protein (20.45, 28.25, 37.33 y 45.44%), were formulated and probed. Growth, grow rate, survival, biomass and food conversion rate were greater in juveniles fed with diets of 37.33 and 45.44% of crude protein. It is concluded that diet protein level affects the productive response of redclaw and a level of 37% of crude protein in the diet is enough to obtain acceptable results.

Título traducido de la contribuciónEffect of diet protein on the development of young Australian lobsters, Cherax quadricarinatus (Decapoda: Parastacidae)
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)749-751
Número de páginas3
PublicaciónRevista de Biologia Tropical
Volumen51
N.º3-4
EstadoPublicada - sep. 2003

Palabras clave

  • Cherax quadricarinatus
  • Nutrition
  • Redclaw

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Efecto del nivel proteico de la dieta sobre el desarrollo de juveniles de la langosta australiana Cherax quadricarinatus (Decapoda: Parastacidae)'. En conjunto forman una huella única.

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